Stock Screener Twitter

Intrebari frecvente

Formule de calcul pentru indicatori

Intrebare: Care sunt formulele utilizate pentru calculul indicatorilor aferenti sumarelor de tranzactionare?

variatie pret de inchidere
randament de hedging anualizat (SIBEX)

Intrebare: Care sunt formulele utilizate pentru calculul indicatorilor aferenti rezultatelor financiare?

cifra de afaceri pe actiune
indicele de lichiditate
valoarea contabila
rentabilitatea activului economic
rentabilitatea capitalurilor proprii
rentabilitate economica - societati comerciale
rentabilitate economica - societati financiare
profit pe actiune (EPS)
gradul de indatorare fata de activele totale
profit pe actiune in ultimele 12 luni
gradul de indatorare fata de capitalurile proprii
PER
PER curent

Navigare site

Intrebare: Optiunea de cautare a emitentilor (prezenta in meniul din stanga) conduce in mod automat in pagina cu profilul emitentului. Exista vreo cale de alege o alta destinatie ?

Raspuns: Pentru a alege o destinatie, alta decat cea implicita, adaugati urmatoarele sufixe la codul emitentului:
- .g - pagina de grafice
- .c - pagina de grafice comparative (valori relative)
- .i - pagina de istoric cotatii
- .s - pagina de stiri
- .r - pagina de rezultate financiare
Exemple: sif1.g, rrc.s, snp.r, etc.

Servicii KTD - Newsletter si activarea contului

Intrebare: Am deschis cont intr-o sectiune de pe site-ul KTD, dar nu pot sa ma loghez.

Raspuns: Toate conturile de pe site-ul KTD (Pagini personale, KTD Premium etc.) necesita activare inainte de a fi utilizate. Activarea se realizeaza pe baza instructiunilor cuprinse in email-ul de confirmare a inregistrarii, trimis pe adresa de email specificata la inregistrare. In cazul in care nu ati primit acest email, o posibilitate este ca el sa fi fost interceptat de filtrele anti-SPAM ale furnizorului dvs. de servicii email si tratat ca atare; in acest caz puteti verifica contiunutul folderelor Bulk mail sau SPAM din contul dvs. - probabil veti gasi acolo email-ul nostru.

Intrebare: M-am abonat la un newsletter KTD dar nu am primit nimic.

Raspuns 1: Abonamentele la newsletter-ele KTD necesita o confirmare din partea abonatului. In momentul in care v-ati abonat, un email este transmis pe adresa specificata de dvs. iar in respectivul email se regasesc instructiuni pentru activarea abonamentului.

Raspuns 2: Este posibil ca furnizorul dvs de email sa blocheze email-ul care contine buletinul KTD (pe considerente de dimensiune prea mare a mesajului, SPAM, etc.). De obicei, tot ce puteti face - in afara de a schimba furnizorul - este sa verificati ca in cutia dvs. postala este suficient spatiu liber pentru a primi email-uri (in mod tipic, un buletin KTD Global are o dimensiune de cca. 1MB).

Raspuns 3: In afara de KTD Global, care este un buletin saptamanal, celelalte buletine realizate de KTD Invest nu a un caracter regulat.

Grafice

Intrebare: Ce reprezinta linia orizontala de culoare rosie (punctata) din graficul Valoarea tranzactiilor in ultima luna din pagina Sumar de tranzactionare BVB?

Raspuns: Este media aritmetica zilnica (in ultima luna) a valorii totale a tranzactiilor cu actiunilor cotate BVB (nu este inclusa valoarea tranzactiilor cu actiuni necotate).

Intrebare: De ce unele grafice afiseaza informatii referitoare la valoarea afisata, iar altele nu?

Raspuns: Din motive care tin de viteza de incarcare a paginii dar si de limitari tehnice ale browserelor, afisarea valorilor reprezentate grafic este limitata la 140 de serii de date (aproximativ istoricul in ultimele 6 luni).

Intrebare: La ce este utila optiunea template din pagina cu grafice a emitentilor BVB?

Raspuns: Unii utilizatori prefera configuratii specifice ale graficelor (de ex. 6 luni / SMA 10 / EMA 12 / Bollinger 10), pe care le folosesc in mod repetat, pentru diferiti emitenti. Pentru a nu obliga ca la fiecare afisare a unui emitent sa se repete operatiunile de configurare a graficelor, se pot utiliza cele 2 optiuni: salvare - care salveaza o configuratie de grafice si utilizare - care incarca configuratia salvata (multumim dlui. Sorin Morariu pentru sugestie).

Intrebare: Ce reprezinta indicatorul SMA din pagina cu graficele emitentilor BVB?

Raspuns: Media mobila simpla (SMA - Simple Moving Average) este media aritmetica a preturilor de referinta (de inchidere) a unui titlu in ultimele n sedinte. SMA acorda aceiasi pondere fiecarui pret de referinta cuprins in formula.

Intrebare: Ce reprezinta indicatorul EMA din pagina cu graficele emitentilor BVB?

Raspuns: Media mobila exponentiala (EMA - Exponenetial Moving Average) se calculeaza in mod similar SMA, cu diferenta ca acorda o pondere mai mare preturilor de referinta de data recenta.

Intrebare: Ce reprezinta indicatorul RSI din pagina cu graficele emitentilor BVB?

Raspuns: Relative Strength Index (RSI) este un indicator tehnic foarte util si popular. RSI compara, pentru un titlu, amploarea castigurilor cu cea pierderilor de data recenta si transforma rezultatul intr-un numar cuprins intre 0 si 100. Creatorul acestui indicator, J. Welles Wilder, recomanda utilizarea a 2 praguri - 70 si 30 - pentru a marca nivelele de supracumparare si supravanzare. Daca RSI creste peste 30, semnalul este de crestere a pretului. Daca RSI scade sub 70, semnalul este de scadere. Alti analisti recomanda utilizarea pragurilor 80 si 20.

Intrebare: Ce reprezinta indicatorul OBV din pagina cu graficele emitentilor BVB?

Raspuns: On balance volume (OBV) este un indicator de analiza tehnica care indica volumul de tranzactionare calculat dupa urmatoarele reguli: daca pretul unei actiuni creste de la o zi la alta, volumul tranzactionat este adaugat, iar in caz contrar se scade. Valoarea de pornire a indicatorului este arbitrar aleasa, intrucat nu conteaza valoarea ci forma graficului. OBV este utilizat in general pentru a confirma miscarile de pret - ideea este ca volumul este mai ridicat in zilele in care pretul se misca in directia dominanta.

KTD Invest SA - Splaiul Unirii nr.10, bloc B5, scara 1, etaj 3, apt. 8, sector 4, Bucuresti, cod 040033, telefon (004) 0723.682.096
© KTD Invest 2004 - 2019