KTD Stock Screener

KTD Stock Screener este un motor de cautare care permite regasirea de informatii financiare si de tranzactionare a emitentilor BVB activi.


Fig.1

KTD Stock Screener este util prin aceea ca ii afiseaza utilizatorului acele societati care corespund criteriilor specificate de el. Pentru categoriile de informatii disponibile (pret de inchidere, variatia pretului de inchidere, valoarea medie a trazactiilor, PER, PER curent etc.) utilizatorul are posibilitatea sa specifice valori minime (1), maxime (2) si o data de referinta (3) pentru care se aplica criteriul de cautare (fig 1). Criteriile de cautare se aplica cumulativ.

Valorile numerice introduse manual pot fi atat pozitive cat si negative si folosesc ca separator zecimal caracterul "." (punct). Introducerea unei valori incorecte duce la ignorarea acesteia.

Selectarea optiunii (4) - Afiseaza tot are ca rezultat afisarea valorii indicatorului respectiv indiferent de valorile limita (1) sau (2) introduse. Acolo unde este cazul, valoarea indicatorului va fi corelata cu data indicata (3).

Daca nu este completat nici unul dintre campurile (1), (2) sau (4), indicatorul respectiv nu va fi inclus in lista de rezultate.


Fig.2

Rezultatul interogarii (fig 2) cuprinde 2 sectiuni: criteriile de cautare specificate (1) si rezultatul efectiv (daca exista). Rezultatul cuprinde - de fiecare data - ultima data de tranzactionare si pretul curent (ultimul pret de inchidere).

Rezultatul cautarii este prezentat sub forma unui tabel, ordonat dupa diferite criterii. Criteriul de ordonare activ este evidentiat printr-o culoare diferita a capului de tabel (2). Ordonarea dupa alte criterii se realizeaza prin clic pe capul de tabel corespunzator criteriului dorit (3).

Pentru fiecare emitent BVB care corespunde criteriilor de interogare este disponibil un link (4) catre pagina de pe site-ul KTD cu informatii despre tranzactionare, rezultate financiare si stiri bursiere.


Performanta zilnica BVB si RASDAQ

Situatia prezinta evolutia relativa a pretului curent fata de sedinta anterioara, respectiv ultimile 5, 10 si 30 de sedinte bursiere.


Performanta lunara BVB si RASDAQ

Situatia prezinta evolutia relativa a pretului curent fata de valoarea de piata a actiunilor la sfarsitul lunii anterioare, respectiv ultimul pret de acum 3, 6, 12 si 24 de luni.


Volum peste medie - BVB si RASDAQ

Situatia prezinta acei emitenti BVB si RASDAQ pentru care numarul de actiuni tranzactionate in ultima sedinta a fost superior numarului mediu de actiuni tranzactionate in ultimile 50 de sedinte.


Top apreciere BVB si RASDAQ


Fig.3

Pentru o perioada specificata de utilizator (formularul din fig 3), este afisata evolutia relativa a emitentilor BVB activi in perioada considerata. Utilizatorul trebuie sa specifice date calendaristice valide (eg. 31.06 nu este o data valida) si secventiale (ie. data de inceput sa preceada data de sfarsit) sau sa utilizeze intervalele calendaristice predefinite (ultima saptamana, de la inceputul lunii etc.).


Fig.4

Situatia afisata cuprinde simbolul emitentului, denumirea societatii, ultima sedinta de tranzactionare, pretul curent la data de sfarsit (1), pretul curent la data de inceput (2), variatia relativa a pretului in perioada specificata (3), pretul minim in perioada specificata (4), variatia relativa intre pretul la data de sfarsit si pretul minim in perioada specificata (5), pretul maxim in perioada specificata (6), variatia relativa intre pretul la data de sfarsit si pretul maxim in perioada specificata (7), lichiditatea in perioada specificata (8).


Top lichiditate BVB si RASDAQ

Situatia prezinta valoarea tranzactiilor efectuate pentru emitentii BVB si RASDAQ intr-o perioada definita de utilizator, precum si cota de piata pe care o reprezinta aceste valori.


Top evolutie indici bursieri

Situatia este prezentata si interpretata in mod similar cu cea de la sectiunea Top apreciere BVB si RASDAQ.


Statistici sectoriale

O situatie realizata pe baza unor indicatori medii aferenti sectoarelor economice reprezentate de emitentii BVB.